Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

«ΣΥΝ ΕΝΑ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ»: "ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ"


Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Καταλυτική, προς αποκατάσταση της αλήθειας, είναι η επιστολή που λάβαμε από την Εταιρεία των Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Συνθετών και Μεταφραστών, σε σχέση με το "σήριαλ" των δικαιωμάτων του έργου του Κώστα Ταχτσή "Τρίτο Στεφάνι" σε διασκευή Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Νιάρχου, και πώς κατέληξαν στα χέρια των τελευταίων δικαιούχων.






Η επιστολή:
Αρ. Πρωτ. 60 Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2014
Προς
Το ΔΣ τον Θεατρικού Σχήματος
«ΣΥΝ ΕΝΑ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ»
Βασ. Σοφίας 5
Καλαμάτα
Σε απάντηση της από 24/9/2014 επιστολής σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τα εξής:
1 Η Εταιρεία μας χορηγεί, εξ ονόματος και για λογαριασμό των μελών της (θεατρικών συγγραφέων, μεταφραστών, διασκευαστών και συνθετών μουσικής για το θέατρο), ΜΗ αποκλειστικές άδειες δημόσιας εκτέλεσης των έργων των παραπάνω δημιουργών.

2. Με την από 26/8/2014 γραπτή αίτηση, το θεατρικό σχήμα «ΣΥΝ ΕΝΑ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ» ζήτησε την άδεια για το έργο τον Κώστα Ταχτσή «ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ», σε διασκευή Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Νιάρχου, για τη χρονική περίοδο Νοεμβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο τον Δήμου Καλαμάτας. Μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς, απαντήσαμε Θετικά στο αίτημα της ως άνω Θεατρικής ομάδας και επρόκειτο να ακολουθήσει η τυπική διαδικασία καταρτίσεως και υπογραφής της σχετικής γραπτής συμβάσεως, που υπογράφεται από τους συγγραφείς, τον Θίασο και την Εταιρεία μας.

3. Με την από 10/9/2014 αίτηση, το θεατρικό σχήμα «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» ζήτησε άδεια για το ίδιο έργο, για τη χρονική περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2015. Μετά από συνεννόηση με τους συγγραφείς, απαντήσαμε θετικά στο αίτημα της ως άνω Θεατρικής ομάδας και επρόκειτο να ακολουθήσει η τυπική διαδικασία καταρτίσεως και υπογραφής της κατά τα άνω γραπτής συμβάσεως.

4. Με την από 24-9-2014 επιστολή, το θεατρικό σχήμα «ΣΥΝ ΕΝΑ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ» μας γνωστοποίησε ότι παραιτείται από τα δικαιώματα τον έργου «ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ» και τα «παραχωρεί» στο Θεατρικό σχήμα «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» ζήτησε δε να το επιβεβαιώσουμε γραπτώς.

5. Με την παρούσα επιστολή μας, βεβαιώνουμε όλα τα παραπάνω αναφερόμενα, τα οποία προκύπτουν ευθέως από έγγραφα.

6. Τέλος και ασχέτως των όποιων περιστατικών της συγκεκριμένης υπόθεσης τα οποία δεν μας αφορούν, εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι ομάδες που ασχολούνται με τη Θεατρική δημιουργία, εμπλέκονται σε στενούς τοπικούς ανταγωνισμούς και δημόσιες αντιπαραθέσεις άνεύ ουσίας.
Με εκτίμηση
Για την ΕΕΟΣ
Νίνα Παπαευαγγέλου
Νομική Σύμβούλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου