Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Στα μονοπάτια της Κρήτης με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Την περίοδο της 25ης Μαρτίου θα ταξιδέψουμε στην περιοχή της νότιας και ανατολικής Κρήτης σε μια από τις πιο όμορφες και περισσότερο αναμενόμενες εξορμήσεις της χρονιάς.

 Έχοντας στο μυαλό μας τις προηγούμενες επισκέψεις μας στο νησί με τον ορειβατικό, η προσμονή μας για την επόμενη εξόρμηση στη Κρήτη είναι μεγάλη. 



Οι εικόνες και οι εμπειρίες μας ήταν τόσο έντονες και ωραίες ώστε η επιθυμία μας για επιστροφή και ανακάλυψη νέων προορισμών και διαδρομών στον ανεξάντλητο αυτόν προορισμό να είναι πολύ δυνατή μέσα μας. Και επειδή το ταξίδι στην Κρήτη απαιτεί περισσότερο χρόνο από ένα απλό Σαββατοκύριακο επιλέξαμε για φέτος να εκμεταλλευτούμε την αργία της 25ης Μαρτίου. Έτσι η αναχώρηση από Καλαμάτα θα γίνει την Παρασκευή 21η Μαρτίου και η επιστροφή την Τρίτη 25η Μαρτίου.
 Σε αυτή την εξόρμησή στόχος μας είναι τα βουνά, τα φαράγγια και οι παραλίες της νότιας και ανατολικής Κρήτης με ορμητήριο το οροπέδιο του Λασιθίου και αναβάσεις στη Δίκτη (κορ. Σπαθί υψ. 2148μ) και στα Αστερούσια και επισκέψεις σε ιδιαίτερα σημεία της ευρύτερης περιοχής. Θα πραγματοποιηθούν πορείες με διάφορους βαθμούς δυσκολίας, θα βρεθούμε σε μέρη όπου η ιστορία και ο μύθος έχουν αφήσει βαθιά τα ίχνη τους, θα έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους της και την παράδοσή τους και θα περπατήσουμε σε τόπους που δύσκολα μπορείς να βρεθείς χωρίς τον ορειβατικό.

  Στην Κρήτη θα φτάσουμε (μέσω Πειραιά) νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η μέρα αυτή καθώς και οι 2 επόμενες θα είναι αφιερωμένες στην εξόρμηση στο νησί. Η αναχώρηση θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας και η άφιξη στον Πειραιά το πρωί της Τρίτης με στόχο το μεσημέρι να είμαστε πίσω στην Καλαμάτα.


  Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής κάθε βράδυ στα γραφεία του Συλλόγου (μετά τις 9:00, τηλ. 27210 97733) και στα τηλ. 6972719232. Είναι σημαντική η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής (μέχρι και το βράδυ της Τρίτης 18/3) για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εξόρμησης (ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετακίνηση κτλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου