Κυριακή 31 Μαΐου 2015

AIDS : Η μάστιγα του αιώνα




Παγκόσμιο  κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλους μας!!  


  Ορισμός της ασθενείας

A IDS:   σύνδρομο επίκτητης ανοσοανεπέρκιας , που σημαίνει προοδευτική  καταστροφή του οργανισμού που έχει προσβληθεί από τη θανατηφόρο  νόσο, που δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει εμβόλιο για την καταπολέμησή της .

Ο ιός του  A IDS μεταδίδεται, όπως μας επισημάνουν κατά καιρούς ειδικοί επιστήμονες και γιατροί, από τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί απ΄ αυτόν τον ιό, αλλά και από τους φορείς του θανατηφόρου ιού.
Φορέας του ιού λέγεται το άτομο που έχει προσβληθεί μεν από το ιό αλλά δεν έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας .

Η μετάδοση του ιού από άτομο σε άτομο, γίνετε  με τη σεξουαλική επαφή, με σύριγγες που ξανά χρησιμοποιούνται , ενώ είχαν χρησιμοποιηθεί από μολυσμένο άτομο,  από μεταγγίσεις αίματος με μολυσμένο από τον ιό αίμα (λίγο σπάνιο βεβεα  αυτό σήμερα αν οι μετάγγιση αίματος γίνετε σε νοσοκομείο γιατί το αίμα ελέγχετε, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει και αυτή η πιθανότητα)  και μια μολυσμένη από τον ιό έγκυος γυναίκα, μεταδίδει τον ιό στο έμβρυο .

Επειδή όπως όλοι θα ξέρετε, A IDS  το μπορεί ανάσπασα (εδώ χτυπάμε ξύλο) και στιγμή να χτυπήσει και τη δικιά μας πόρτα , γιατί κανείς μας δεν έχει ανοσία για τον  ιό  , αλλά και ιός του A IDS ,όπως όλες ανεξαίρετος οι αρρώστιες δεν αναγνωρίζει  ηλικίες , πλούτη ή φτώχια, θα πρέπει να δώσε μεγάλο βάρος και να περνούμε τις κατάλληλες προφυλάξεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής
Και να θυμόμαστε πάντα ότι οποιαδήποτε είδους σεξουαλική δραστηριότητα,  χωρίς τη σωστή χρήση προφυλακτικού πάντα είναι πολύ επικίνδυνη και για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες.
Ναι στη σεξουαλική επαφή  αλλά με  το ¨¨ μυαλό… πάντα στη τσέπη …
Εσύ το έχεις παντα μαζί σου, η ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου