Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στη Μεσσηνία





Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής ομάδας και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δεκαέξι  περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών


Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στη Μεσσηνία.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, προχθές (2.7.2015) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, τέσσερις  ημεδαποί, ηλικίας 22, 28, 29 και 32 ετών αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον κατά τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους ( modus operandi ), τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, εισέρχονταν στους χώρους (δωμάτια, οικείες κ.λπ.) από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δεκατέσσερις  κλοπές, καθώς και δυο  απόπειρες κλοπών, σε οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας (Φοινικούντα, Ευαγγελισμός, Μεθώνη και Καμάρια Μεσσηνίας), από όπου τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα κ.α.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά τις -16.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  Ένα  όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων ,  το χρηματικό ποσό των -245- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων και  τέσσερα  κινητά τηλέφωνα, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου