Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Συνελήφθη άτομο το οποίο επιχείρησε να διευκολύνει την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες, στον Κρατικό Αερολιμένα Μεσσηνίας




Επίσης συνελήφθη και η μη νόμιμη μετανάστης, η οποία συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της
 Συνελήφθη, 25.7.2015 το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για πλαστογραφία και διευκόλυνση της εξόδου από την Χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και μία  37χρονη αλλοδαπή υπήκοος Συρίας, μη νόμιμη μετανάστης, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της ανωτέρω αλλοδαπής, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει, με πτήση για την Αρλάντα Σουηδίας, συνοδευόμενη από τον 55χρονο, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό της έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα  διαβατήριο Αρχών Γαλλίας, ενώ η 37χρονη συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, για το οποίο υπέδειξε Διαβατήριο Αρχών Γαλλίας, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

Όπως προέκυψε, η ανωτέρω αλλοδαπή είχε προμηθευτεί τα ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια) από τον 55χρονο, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου